Een torentje van bloedworst, bloemkoolpuree en St. Jacobsschelpen

 

Nodig voor 2 personen:
6 St. Jacobsschelpen
1 rolletje bloedworst (deze zijn zo groot als een saucijs ongeveer) in 6 plakken verdeeld
roomboter voor de St. Jacobsschelpen
beetje bakboter voor de bloedworst
2 aparte koekenpannen
grof gemalen peper en grof zout
mooie borden

Nodig voor de bloemkoolpuree:
125 gr spekreepjes
ca. 1/2 bloemkooltje (kleine bloemkool anders een kwart)
2 dl melk
1 tl bakpoeder
vers gemalen peper
beetje olie voor de spekjes
garneerspuit
keukenmachine

Kook de bloemkoolroosjes in water (zonder zout) gaar. Bak intussen de spekjes uit in de olie in een koekenpan. (Deze kun je later weer voor de bloedworst gebruiken). Doe de bloemkool, samen met de spekjes, de melk, het bakpoeder en de peper in een keukenmachine en meng tot een puree. Doe de puree over in een schaaltje wat in de magnetron kan, want voor het opdienen moet je het nog even doorwarmen en dan pas overdoen in je garneerspuit.

Tegen het opdienen:
Verwarm de oven voor op 100 graden en zet je borden erin.
Verhit in twee koekenpannen de olie en de boter (apart). Bestrooi de St. Jacobsschelpen met peper en zout en bak ze, gelijktijdig met de plakjes bloedworst in de andere pan, in enkele minuten. Draai de bloedworst en de St. Jacobsschelpen na een minuut om.

Verwarm de bloemkoolpuree in de magnetron en doe over in je garneerspuit.

Maak nu 3 torentjes op je bord van 3 plakjes bloedworst naast elkaar, vervolgens op de plakjes bloedworst een toefje bloemkoolpuree, met daarop de St. Jacobsschelpen, serveer direct.

Bereidingstijd ca. 1 uur, maar je kunt hiervoor wel al veel voorbereiden en op het laatste moment is het een kwestie van snel in de pan, opmaken en serveren.

Tip: je kunt een heerlijke amuse maken van de overgebleven bloemkoolpuree, ga naar amuses en kijk voor een amuse van bloemkoolpuree met gerookte paling.