Bananenbrood

 

Ingrediënten:

12 eetlepels boter (op kamer temperatuur)
2 theelepels zuiveringszout
3 kopjes suiker
1 theelepel bakpoeder
4 eieren
halve theelepel zout
3 kopjes bloem
halve theelepel vanillepoeder of essence 
3 kopjes geprakte overrijpe banaan
1 kopje gehakte macadamia noten
1 kopje geraspte kokos
1 kopje gehakte walnoten
springvorm van 26 cm doorsnede

 

Verwarm de oven op 180 graden C.

Klop de boter en suiker tot een romige massa. Klop één voor één de eieren erdoor. Meng de geprakte banaan door dit mengsel en zeef de bloem erdoor. Meng vervolgens het zuiveringszout, bakpoeder en ½ theelepel zout door de massa. Meng de rest van de ingrediënten er ook door, maar doe dit voorzichtig, anders verdwijnt al het lucht dat het zuiveringszout veroorzaakt. Hierdoor blijft het brood super luchtig.

Doe het mengsel in een ingevet bakblik en plaats dit ca. 45 minuten in de oven. Wanneer het brood gaar is, laat het dan buiten de oven afkoelen. (Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in de cake te prikken. Wanneer de prikker droog eruit komt, dan is de cake gaar)

Serveer bij de koffie, met of zonder slagroom of gewoon besmeerd met een laagje lekkere goede gezouten roomboter. Of als ontbijtje of tussendoortje.

Bereidingstijd ca. 1 uur.