Romig aardbeientoetje

 

Nodig voor 4 personen:

Pond aardbeien (bosvruchten kan ook)
Sap van 1 citroen
2 zakjes vanillesuiker
4 koffielepels witte basterdsuiker
1 miniflesje bessenjenever of bosbessenlikeur
bekertje slagroom
eventueel gekleurde kraaltjes ter garnering (bij bakproducten in supermarkt)
en wat blaadjes munt, naar smaak

 

Maak een marinade van het citroensap, de vanillesuiker, 2 koffielepels basterdsuiker en het flesje bessenjenever of bosbessenlikeur.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien door de helft en doe ze in een kom. Giet de marinade erover en laat ca. 1 uur in de koelkast marineren.

 

Verdeel de gemarineerde aardbeien met een schuimspaan over 4 schaaltjes en hou wat van de marinade achter. Neem de slagroom en klop ze op met de overgebleven basterdsuiker, maar niet al te stijf. Meng er wat van de marinade doorheen (1 of 2 eetlepels) en blijf kloppen tot er een roze, romige massa ontstaat.
Verdeel de room over de aardbeien.

Garneer met gekleurde kraaltjes en een blaadje munt of hou wat hele aardbeien achter, wat je leuk vindt.