Roergebakken paksoi op Oosterse wijze

 

Nodig voor 2 personen:

1 of 2 struiken paksoi (na gelang de grootte/kwaliteit) of anders Chinese kool
1 stronkje broccoli
1 teentje knoflook
1 ui
verse gemberwortel (of djahé = poeder)
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel olijfolie
scheutje Chinese rijstwijn of mirin
een lekkere scheut zoete ketjap 
1 winterwortel
(eier)mie voor 2 personen

 

Kook de mie volgens gebruiksaanwijzing.


Maak intussen de paksoi schoon. Snijd de onderkant eraf en verwijder eventueel slechte bladeren. Snijd de paksoi in ringen en spoel ze af in een vergiet. Pel de ui en snijd deze in ringen. Vervolgens de winterwortel schrappen en in blokjes snijden. Snijd de broccoli in kleine roosjes en was ze. Zet alles vast klaar op het aanrecht.

Tip: schil gemberwortel, maal het fijn in een keukenmachine met sikkelmes en vries in. Elke keer als je wat nodig hebt, kun je er wat afpakken.

 

Verhit de olie in een wok. Roerbak de wortel enige minuten, voeg dan stuk voor stuk de broccoli, paksoi, ui, knoflook en gemberwortel toe en blijf omscheppen. Roerbak het geheel tot de groenten beetgaar zijn en voeg dan de ketjap, sesamolie en mirin toe. Giet en spoel de mie af met water. Voeg de mie bij de groenten en laat nog doorwarmen. Serveer in diepe borden.

 

Serveer eventueel met nog wat extra ketjap, kroepoek en pindasaus naar smaak.


Bereidingstijd ca. 30 minuten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb