Kabeljauw in paddenstoelen-garnalensaus
Voor 2 personen:
250 gr kabeljauwfilet of andere witte stevige vis
Bakje paddenstoelenmix
1 grote ui
100 gr Hollandse garnalen
Pakje kookroom 8% v.g.
1 el tomatenpuree
2 dopjes cognac
Buisje saffraandraadjes
1 el bloem
1 koffielepel boter en 1 koffielepel olie
Peper en zout
1 dl visbouillon (van een blokje)
Fijngesneden peterselie
120 gr ongekookte rijst of 100 gr ongekookte pasta naar keuze
Kook eerst de rijst/pasta volgens gebruiksaanwijzing.
Snijd de vismoten in blokken van 2-3 cm. Bestrooi met peper en zout en wat van de bloem. Meng door elkaar.
Snijd de ui in ringen en scheur of snijd de paddenstoelen wat kleiner. Zet al de verdere benodigdheden binnen handbereik klaar.
Verhit boter en olie in een diepe pan. Bak de vismootjes om en om tot ze beginnen te verkleuren. Haal ze uit de pan en zet even apart.
Bak in hetzelfde vet de uien en de paddenstoelen tot ze zacht zijn. Voeg de rest van de bloem toe. Roer goed door en voeg dan de room en de bouillon toe onder voortdurend roeren. Als er een licht gebonden saus is ontstaan, voeg dan de tomatenpuree, saffraan en cognac toe. Laat even aan de kook komen en doe dan de vismoten er weer in en de garnalen. Laat nog 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor.
Serveer de saus met de rijst of pasta.
Bereidingstijd ca. 30 minuten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb