Zalmrolletjes met palingmousse
Nodig voor 6 tot 8 rolletjes:
100 gram gerookte palingfilet
200 gram goed gesneden zalm
Bakje naturel roomkaas
Huishoudfolie
Amuselepels
Pureer de palingfilet met de roomkaas tot een mousse.
Spreid een vel huishoudfolie over je werkblad. Leg de zalmfilet op de folie en verdeel de palingmousse in een lijn van ca. 2 cm breed over de zalm. Rol nu de zalm op met behulp van de folie zodat je de zalm goed en gelijkmatig kunt aandrukken. Al rollend kun je de folie weghalen. Wat nog beter is, is om de rol een uur in de koeling te leggen, dan wordt de mousse wat steviger en kun je de rol makkelijker aansnijden.
Snijd de uiteinden van de rol af met een goed scherp mes, zodat de rol mooi recht is. Snijd de rol in plakjes van ca. 2 à 3 cm. Je kunt het zo serveren, maar op een amuselepel eet het wat makkelijker en het staat leuk.
Maak jouw eigen website met JouwWeb