Wokschotel met surimi, garnalen en mihoen

 

Nogmaals, als je lijnt, moet het wel lekker zijn en dit gerecht staat zeker in de top 10.

 

Nodig voor 2 personen:
100 gram mihoen (ongekookt)
100 gr surimisticks of krabvlees
100 gr inktvis (diepvries, schoongemaakt)
zout
100 gram Noorse garnalen
100 gram peultjes
1 winterwortel
1 grote ui
100 gram taugé
1 eetlepel zoete ketjap
1 eetlepel mirin (rijstwijn) of zoete sherry
1 eetlepel gembersiroop
1 theelepel sambal
2 eetlepels wokolie
wok of wadjan

Dop de peultjes zoals boontjes en ontdoe ze van eventuele draden. Pel de ui en snijd fijn. Schrap de wortel en snijd in kleine blokjes. Maak een woksaus van de ketjap, mirin, gembersiroop en sambal. Snijd de inktvis in smalle repen, bestrooi met zout. Snijd de surimisticks in kleine blokjes.

Verhit de olie in de wok. Bak de inktvisringen 1 minuut en haal ze uit de pan. Zet apart. Roerbak de peultjes een paar minuten en voeg dan de wortelen toe. Blijf roerbakken. Doe de ui erbij. Als al het vocht zo'n beetje verdampt is, voeg dan de woksaus toe, zet het vuur nu lager.

Zet intussen een pan water op en breng aan de kook. Voeg de mihoen toe en laat 3 minuten weken.

Voeg intussen de garnalen, inktvis, surimi en de taugé bij het wokgerecht.

Giet de mihoen af in een grote zeef of vergiet, snijd fijn en voeg bij het wokgerecht. Schep om en laat nog even doorwarmen. Serveer direct.

Bereidingstijd ca. 45 minuten.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb